Arduino

Push notifications met PushBullet

Laatst bijgewerkt: 30/07/2020

Wat is het doel van een IoT project als je er niet overal rechtstreeks via je smartphone toegang toe hebt? Zelfs de naam van het concept zelf "Internet of things" suggereert het idee om op afstand toegang te hebben tot je "dingen" vanaf elke plaats. In deze Arduino ESP8266 zelfstudie vindt u een eenvoudige methode van 3 stappen om pushmeldingen van uw IoT project naar uw smartphone te verzenden met behulp van een op zichzelf staande, goedkope wifi module.

Pushmeldingen van de Arduino compatibele WiFi module ESP8266 naar Android/IOS mobiele apparaten

Is het moeilijk om het te doen? Nee, dit zou niet meer dan 30 minuten moeten duren om het te laten werken. Deze esp8266 arduino tutorial is zo eenvoudig dat je er aan het eind gewoon van zult houden. Volg de volgende stappen en binnen niet meer dan 20 30 minuten ontvangt uw Android of iOS smartphone een pushmelding zoals deze:

Project vereisten:

ESP8266 Arduino compatible module
3.3v Power supply for ESP8266 module
Smartphone (Android or IOS)
WiFi internetverbinding beschikbaar
Een manier om code te uploaden naar uw ESP8266

Waar zou je beginnen?

Stap 1: stel de PushBullet service in (gratis)

Pushbullet is een internetdienst die voor SMS verzending, notificatiebeheer en bestandsverzending tussen uw mobiele apparaten en pc.

Eerst moet je gaan naar PushBullet en maak een nieuw gratis account. Activeer je account, log in op de website en je ziet het volgende scherm:

Klik op je mobiele OS type (Android of IOS) of ga in de apps markt / Google play en zoek naar PushBullet en stel de applicatie op je mobiele apparaat in met hetzelfde account dat je zojuist hebt aangemaakt. Daarna zou je je mobiele smartphone moeten zien in het menu Devices.

Ga naar het menu Settings en maak een nieuwe toegangstoken door op de knop Create Access Token te drukken.

Kopieer het toegangstoken en sla het op in een kladblok tekstbestand.

Stap 2: Setup PushingBox, IoT notification center (gratis)

PushingBox is een cloud dienst die meldingen, emails, tweets op basis van API aanroepen in realtime kan verzenden.

Ga naar PushingBox, maak een nieuw account aan en log in. Ga naar  Dashboard en klik op My Services > Add a service. Selecteer PushBullet service in de lijst en u zou het volgende scherm moeten zien:

PushingBox, maak een nieuw account aan en log in. Ga naar Dashboard en klik op Mijn services > Een service toevoegen. Selecteer PushBullet service in de lijst en u zou het volgende scherm moeten zien:

Geef het een naam en plak je pushbullet token die je in je notepad tekstbestand zou moeten hebben en dien het formulier in.

Ga daarna naar My Scenarios en voeg een new scenario toe. U zou nu een new Action aan uw scenario kunnen toevoegen.

Vul als Title : $koptekst$ en als Message $param$ in. Dit zij uw HTTP GET parameters, die u later in de code zult zien. U kunt elke parameter op deze manier vervangen door uw gegevens zoals temperatuur of vochtigheid. Sla de actie op en ga terug naar uw lijst met virtuele scenario's. U zou uw nieuwe scenario moeten kunnen zien en het DeviceId moeten kopiëren.

Stap 3: codevoorbeeld voor uw Arduino compatibele ESP8266 module

Deze code is heel eenvoudig te gebruiken, hij maakt gewoon verbinding met je wifi router en stuurt vervolgens een HTTP verzoek naar de pushbox API met betrekking tot je unieke apparaat ID. Pas de code aan door de **** te vervangen door uw wifi inloggegevens en uw PushingBox deviceId. Upload de code naar uw ESP8266 en test deze.

push_notifications_ESP8266.ino

PushingBox en PushBullet zijn twee ongelooflijke krachtige gratis platforms die je zeker moet proberen als je een Internet of Things project aan het bouwen bent. Ik raad u aan om ze te testen, de API's zijn vrij gemakkelijk om mee te werken en de functies zijn fantastisch voor niets betalen.