Arduino

Hoe installeer ik NetBeans 11 voor PHP op Windows

In deze zelfstudie bespreken we de stappen die nodig zijn om NetBeans 11 op Windows te installeren. De incubating versies van NetBeans, dwz 9, 10 en 11, worden niet geleverd met een officieel uitgebracht installatieprogramma. Daarom kunnen we het maken uit de source code maken of de binaire bestanden van Apache gebruiken.

We bespreken de installatiestappen die nodig zijn om het te installeren met behulp van de binaire bestanden die door Apache worden gedistribueerd en schrijven ons eerste PHP-programma, dat wil zeggen Hello World.

In deze zelfstudie wordt ervan uitgegaan dat de juiste Java en PHP al op het systeem zijn geinstalleerd. U kunt deze stappen volgen om Java 11 te installeren. De stappen voor het installeren van NetBeans 11 op andere versies van Windows moeten vergelijkbaar zijn met de stappen die in deze zelfstudie worden vermeld.

Download NetBeans 11

Open de downloadpagina om Apache NetBeans (incubatie) 11.0 te downloaden. U kunt deze link ook rechtstreeks volgen om NetBeans 11 te downloaden van de mirrorsites.

Klik op de binaries link zoals gemarkeerd in figuur hierboven. Controleer ook uw download door de gemarkeerde instructies te volgen.

Klik in het bovenstaande scherm op de gemarkeerde link om de files te downloaden. Dit kan enkele minuten duren.

Installeren van NetBeans 11

Pak de gedownloade binaire bestanden uit in een folder naar keuze en maak ook een snelkoppeling op het bureaublad van het uitvoerbare bestand netbeans64.exe om NetBeans vanaf het bureaublad te kunnen starten. De NetBeans 11 biedt zowel 32-bits als 64-bits uitvoerbare bestanden.

Starten van NetBeans 11

Start nu NetBeans 11 vanaf de extractlocatie of via de bureaubladsnelkoppeling zoals gemaakt in de vorige stap. Mogelijk wordt gevraagd om instellingen van de vorige installatie van NetBeans te importeren, zoals hier onder weergegeven.

Klik op de knop No om een nieuwe installatie te hebben. U kunt op de knop Ja klikken om de instellingen van de eerder geinstalleerde versie van NetBeans te importeren.

Het welkomstscherm van Netbeans 11.

Maak een PHP project aan.

In deze stap zullen we ons eerste PHP-project maken met behulp van NetBeans 11.

Klik op File in het hoofdmenu en klik vervolgens op New project. Hiermee wordt de wizard Nieuw project geopend.

Selecteer PHP in de categories optie en selecteer ook PHP Application in de Projects opties zoals getoond in bovenstaande figuur. NetBeans 11 zal een bericht in de beschrijvingssectie tonen om geschikte plugins in te schakelen die nodig zijn voor PHP ontwikkeling, voor het geval dat dit het eerste project is.

Klik nu op de knop Next. In de volgende wizard vindt NetBeans de overeenkomstige plugins die nodig zijn voor PHP ontwikkeling en worden de opties weergegeven zoals weergegeven in de afbeelding hier onder.

Klik op de knop Download and activate om de NetBeans plugins te downloaden, waaronder PHP , HTML en JavaScript.

Klik op de knop Voltooien om de installatie van de plugins te voltooien.

Nadat het installatieprogramma klaar is met het installeren van alle vereiste plugins, zal het de wizard tonen om de projectnaam en locatie te configureren.

Geef de projectnaam en locatie op basis van uw vereisten op en selecteer ook de PHP versie. Ik heb PHP 7.3 geselecteerd omdat het al op mijn systeem is geinstalleerd (XAMPP).

Klik nu op de knop Volgende. De volgende wizard biedt opties om de runtime configuraties van het project te kiezen.

Klik op de knop Next. De volgende wizard zal vragen om het PHP Framework te selecteren zoals getoond. We zullen deze stap gewoon overslaan, omdat we in deze tutorial een eenvoudig Hello PHP programma zullen schrijven.

Klik op de knop Next. De volgende wizard toont opties om het project voor Composer te configureren.

We laten het leeg en klikken op de knop Finish . Het project met het standaard index.php bestand word aangemaakt door Netbeans.

Hallo PHP

In deze stap zullen we het index.php-programma bewerken en uitvoeren op de console. Schrijf Hello PHP zoals hieronder getoond.

<? Php
echo "Hallo PHP";
?>

Klik op de groene pijl om het programma uit te voeren of u kunt ook op Shift + F6 drukken om het programma uit te voeren.

Netbeans zal nu de Web browser chrome starten en daarin de pagina weergeven. Zorg er wel voor dat uw webserver in XAMPP is gestart.

Dit zijn de basisstappen voor het installeren van NetBeans 11 voor PHP ontwikkeling op Windows.

De installatie van Xdebug en de configuratie voor fout debugging kan u hier terug vinden.